Voldoet jouw website nog aan de huidige standaard?

Als je het internet afstruint en websites van bedrijven bekijkt, dan valt af en toe je mond open van verbazing. Niet omdat de websites er zo fantastisch uitzien, maar omdat het vaak overduidelijk is dat de website vele jaren lang ongemoeid is gelaten.

Zelfs de grootste bedrijven zijn hier vaak schuldig aan. Het gevolg hiervan is dat de website niet optimaal benut wordt en daardoor minder omzet genereert dan potentieel mogelijk zou zijn. Tevens zal van een verouderde website de beveiliging niet meer op orde zijn. Je loopt hierdoor het risico dat je site gehackt wordt en je volledig opnieuw moet beginnen. Als ondernemer moet je jezelf daarom regelmatig afvragen of jouw website nog aan de huidige standaard voldoet en of het web site design nog helemaal netjes is. Indien dit niet het geval is, dan moet er actie ondernomen worden.

Gevaren van een verouderde beveiliging

hackersWanneer je een website lange tijd ongemoeid laat en deze niet up-to-date houdt, dan krijg je gegarandeerd problemen met de beveiliging. Zelfs de computer die je thuis gebruikt wordt regelmatig van beveiligingsupdates voorzien. Als je deze updates niet uitvoert dan word je een makkelijk doelwit voor hackers. Hetzelfde geldt voor websites. Voer je geen updates uit, dan zal je site onvermijdelijk een keer gehackt worden. Je raakt de controle over je website kwijt. De hackers kunnen hier iets anders opzetten. In het gunstigste geval verlies je omzet die via de website gegenereerd wordt, maar in het ergste geval kan de hack ook zeer schadelijk voor je zijn.

Hoge standaard behouden voor website

Indien je een website online zet, dan moet je hiervoor een hoge standaard behouden. Je moet op zijn minst regelmatig controleren op beveiligingsupdates. Echter ook andere aspecten van de site moeten aan de huidige standaard voldoen. Het design vernieuwen kan bijvoorbeeld een bijdrage leveren aan het genereren van meer omzet via de website. Om goed gevonden te worden in Google is het belangrijk om de website regelmatig van nieuwe content te voorzien. Voldoen aan de huidige standaard voor websites kan bijvoorbeeld inhouden dat je besluit om een blog bij te houden. Het is een manier om ervoor te zorgen dat je de website in ieder geval niet vergeet.