Wat kost een schoonmaakbedrijf per uur

schoonmaak professioneel

schoonmaak professioneelAls je een bedrijfspand of kantoorpand hebt, dan kom je er achter dat deze af en toe ook schoongemaakt moet worden.

Uiteraard kun je dit door je personeel laten doen of zelf de zwabber ter hand nemen. De meeste bedrijven kiezen echter voor een schoonmaakbedrijf. Maar wat kost een schoonmaakbedrijf per uur?

Tarieven vaak niet publiek

Vanuit concurrentie oogpunt loopt een schoonmaakbedrijf professioneel niet met hun tarieven te koop. Als je de websites van verschillende partijen bij je in de buurt bezoekt, zul je merken dat je hier zelden uurtarieven tegen komt. Je zult dus verschillende offertes moeten opvragen om de tarieven met elkaar te kunnen vergelijken. Gemiddeld gezien ligt het uurtarief tussen de €10,- en €30,-. Dit lijkt een groot verschil maar heeft alles te maken met de afspraken die je maakt.

Verschillende tarieven per regio

Het uurtarief is onder andere afhankelijk van de regio waarin je woont. In de Randstad liggen de tarieven bijvoorbeeld hoger dan in de rest van het land. Ook kun je een ander tarief afspreken als je een contract voor een langere periode afsluit. Het schoonmaakbedrijf heeft dan meer zekerheid en kan wat aan het tarief doen. Daarnaast kan het aantal keer dat je per week een schoonmaker nodig hebt invloed hebben op het uurtarief. Dit zal hoger zijn als je maar één keer per week een schoonmaker inhuurt, dan wanneer je twee of drie keer per week je kantoren schoongemaakt wilt hebben.

Zorg er dus voor dat je van tevoren duidelijk hebt wat je schoonmaak wensen zijn bij een schoonmaker gezocht en vraag bij verschillende bedrijven offertes op. Op die manier kun je het beste schoonmaakbedrijf voor jouw pand inhuren, zonder dat je de hoofdprijs betaalt.